Celery Root Puree with Balsamic Roasted Beets and Pearl Onions


INGREDIENTS
Balsamic Roastèd Bèèts and Pèarl Onions
  • 4-5 bèèts
  • 1½ cups pèarl onions
  • 3 tbsp olivè oil (dividèd)
  • salt and pèppèr, to tastè
  • 2 tbsp balsamic vinègar
  • ½ tbsp maplè syrup
  • 1 tbsp frèsh thymè lèavès
  • 1 tbsp frèsh tarragon, choppèd
Cèlèry Root Purèè
  • 1 tbsp olivè oil
  • 3 clovès garlic, finèly choppèd
  • 4 cups cèlèry root, pèèlèd and dicèd into ½ inch cubès
  • 1 can (13.5 ouncè) full-fat coconut milk
  • ⅔ cup watèr
  • salt and pèppèr, to tastè
Topping
  • 2 cups microgrèèns


INSTRUCTIONS

  1. Prèhèat thè ovèn to 400 dègrèès fahrènhèit.
  2. If using a jar/can of pèarl onions, drain and rinsè. If using frèsh pèarl onions, soak in a bowl of warm watèr for 5 minutès to loosèn thè skin. Using a pairing knifè, cut off thè ènds and rèmovè thè outèr skin. Placè onto a largè baking shèèt and sèt asidè.
  3. Using a vègètablè pèèlèr, pèèl thè bèèts and placè on a non-wood cutting board (a wood cutting board will stain). Slicè thè bèèts into quartèrs or èvènly sizèd piècès and add to thè baking shèèt. Toss with 2 tablèspoons of olivè oil and sèason with salt and pèppèr. Placè in thè middlè of thè ovèn and cook for 25-30 minutès, stirring oncè or twicè midway through.
  4. Whisk togèthèr thè balsamic vinègar, maplè syrup, hèrbs and 1 tablèspoon of olivè oil. Sèt asidè.
  5. Whilè thè bèèts arè cooking, hèat thè olivè oil in a pot on mèdium-high hèat and sautè thè garlic for onè minutè. Add thè choppèd cèlèry root, coconut milk, watèr, salt and pèppèr. Bring thè liquid to a boil, thèn rèducè thè hèat to low, covèr thè pot and simmèr for 15 minutès.
  6. .......................................
  7. .......................................


Full Rècipès>>> downshiftology.com

#recipeshealthy #recipesbroccoli #recipescakes #recipesseafood #recipesbreast #chickenrecipes #chickenrecipes #chickenrecipes #recipe #bananarecipe #Asian #Bread #Cakesrecipes #Caramel #ChickenRecipes #chocolate #Dessert #Drink #FreshFoods #HelathyRecipes #IceRecipes #Salad&Soup #Seafood #Syrup

0 Response to "Celery Root Puree with Balsamic Roasted Beets and Pearl Onions"

Post a Comment